Нинджаго

Коул

Силен и отдаден на делото (но непонятно защо - недостатъчно оценен), Коул е "камъкът в темелите" на групата. Той винаги е концентриран и уравновесен (освен ако не са намесени тортички или други апетитни неща), и в разгара на битката, на него може да се разчита в най-голяма степен.

Джей

Той е словострелният Master of Lightning в групата на нинджите. Джей често подценява ситуациите, в които попадат. Дори и в най-напрегнатите ситуации той е неизчерпаем източник на шеги, поне докато не разбере магнитута на опасността, в която се намират.

Зейн

Зейн е the ninja of Ice. В своето село той е бил известен със способността си да престои извънредно дълго на дъното на вледеняващо студено езеро (оказва се, че това е възможно вследствие на обстоятелството, че е робот).

Кай

В миналото Кай е бил "взровоопасна личност", но вече успява да овладее буйния си нрав. Все още е твърде импулсивен и често поема инициативата без да е обмислил докрай цялостната стратегия. Скоро след пристигането им, Кай се влюбва до уши в Скайлър и оставя на втори план клетвата, която нинджите са положили да се държат заедно и да открият Зейн.

Нинджаго

Запознай се със Сенсей Ву и четиримата нинджи от "НИНДЖАГО: Майсторите на Спинджицу"! Кай, Джей, Коул и Зейн трябва да овладеят своите елементни сили, както и Спинджицу-оръжията, за да защитят НИНДЖАГО от злия Лорд Гармадон, Лойд Гармадон и змейовидните змии.

ГЕРОИ