Микселите

Миксалоти

Миксалотите – КАМИЛОТ, МИКСАДЕЛ и ПАЛАДЪМ  – излезли от отдавна минала епоха, те живеят в съвременното общество на Микселите.

Доремикси

Доремиксите – ДЖАМЗИ, ТАПСИ и ТРОМПСИ – те са забавното ново попълнение към все по-многообразната плеяда Миксел-племена. Всеки от тях представлява различен инструмент от музикалната вселена.

Полиция на Миксополис

Полицията на Миксополис – КЪФС, БЪСТО и ТИКЕТС – те са неизменно оборудвани със своята достолепна полицейска екипировка: шлемове, мотоциклети, полицейски светлини и сирени. Техният племенен цвят е цвета на официалната местна полицейска униформа - червено, бяло, черно и синьо.

Глорп Корп

Най-слузестото от всички племена! Глурт, Гломп, Тортс, Слурт, Гъргъл и Дрибал обитават територия в непосредствена близост до земната кора. Те спокойно съжителстват с шлаката и водораслите в канализационните тръби и с мръсните пелени, носени от вятъра из сметището.

Мънчоси

Мънчосите – SNAX, BERP и Вака-уака – са изключителни веселяци ако можеш да... разбираш какво говорят. Тъй като постоянно дъвчат нещо, би било разумно да си носиш анти-наплювен щит.

Уелдоси

Уелдоси – Крам, Форкс и WUZZO – са скритата работна сила на Planet Mixel. Смисълът на всичко за тях е да сглобяват или поправят неща. Умеят на комбинират камък и метал така, че да се получи необходимия механичен инструмент.

Фростиконите

Запознай се с Чилбо, Крог, Снуф, Флър, Лънк и Слумбо от племето на Фростиконите.

Ликсерите

Запознай се със Спуг, Тунгстер и Тург от племето на Ликсерите.

Клинкерите

Запознай се с Гокс, Джинки и Камзо от племето на Клинкерите.

Орбитоните

Запознай се с Никспут, Нурп-Навт и Рокит от племето на Орбитоните.

Инфернитите

Запознай се с Флейн, Зорч, Вулк, Бурнард, Фламзер и Мелтус от племето на Инфернитите.

Глоуките

Запознай се с Бугли, Глобърт и Вампос от племето на Глоуките.

Скорпи

Този сладур с очи като на бубулечка обича да "потъва" под завивките, а това си е цяло изкуство, ако имаш остри елементи. Както и останалите членове на Спикелите, Скорпи е много любвеобилен.

Фуути

Този ходещ електрически заряд обича да прескача, подскача и танцува, нищо, че има огромни боцкащи крака.

Хууги

Той така обича да гушка... макар че боцкащите му пръсти са сериозно затруднение.

Визвуз

Визвуз изпуска синя магическа есенция, обича да си виси на кукообразната си опашка и общо-взето е горе-долу артист!

Магнифо

Великолепният Магнифо е супер опитен магьосник и има две магически пръчици. Той винаги влага всичко от себе си в магическите спектакли.

Мезмо

Мезмо е гениален магьосник - има чифт криле и дори магьосническа шапка над очите. И той, като останалите от племето на Магтастичните е лилав и умее да омагьосва с думи!

Флър

Флър e “най-будният” Фростикон. Изглежда че на него никога не му се спи. Това съвсем естествено го прави водач на племето. По природа той е любопитен и обича да изследва земите на Фростиконите като винаги е нащрек за опасности.

Лънк

Лънк е "бавният” Фростикон. Наистина не му достигат ум и финес, но компенсира това със своята упоритост. На леда изглежда смешен докато се клатушка и опитва да запази равновесие с дебелите си ръчички.

Слумбо

Слумбо е “поспаливият” Фростикон и само земетресение може да го събуди. Той заспива в най-неподходящото време, например точно докато обядва или докато пропада в пропаст. Сънят му помага да съхрани своята изключителна сила.

Кро

Кро е водачът на племето на Флексерите. Той е нисичък на ръст, но пък самочувствието му е високо. Кро се смята за най-умния сред Микселите. Кро обича да предизвиква всички на интелектуални дуели.

Тентро

Тентро е най-силният от племето на Флексерите, но и най-чувствителният. Липсва му самоувереност и често попада в беди в най-неподходящите моменти. Той просто се нуждае от много любов и внимание.

Балк

Най-удивителното в Балк е неговата глава. Тя прилича на гумен чук и с нея той може да удря, мачка, блъска и чупи всичко, което му се изпречи. Лошото е само, че многото удари по главата го правят малко разсеян и понякога той забравя какво иска да каже.

Джог

Джог е изключително предан Миксел, той прилича на животно и е водач на Зъбатото племе. На всяка цена ще защити своето племе, използвайки невероятно големите си и здрави зъби, с които хапе натрапниците.

Гоба

Гоба е от Зъбатото племе и притежава силно развити вкусови рецептори. Неговият подобен на камшик дълъг език е невероятно чувствителен и удивително точен и той го използва дори за намиране на изгубени вещи, също като хрътка.

Чомли

Чомли е ленив контейнер за боклук. Пази ръцете и краката си, защото той яде абсолютно всичко. Той има най-смрадливия дъх на света, а това, че говори изключително бавно прави нещата още по-лоши.

Тесло

Тесло е смел и гениален катерач, който може да използва електрическия заряд на опашката си за да изстъргва каквато и да било повърхност.

Заптор

Това е Миксел с огромен вътрешен заряд, опияняващ се от високите нива адреналин. Неговото тяло е като истински гръмоотвод - то може да складира и излъчва масирани залпове енергия.

Волектро

Това е един разпилян Миксел - шегаджия, който доста често здравата се разтърсва от напрежение. Той принадлежи към племето на Електроидите и тялото му излъчва статично електричество, което привлича най-различни предмети.

Шуф

Шуф е тромав, боязлив и доста приятен член на Крагстерите. Той винаги се опитва да помогне, но най-често опитите му завършват с масово разрушение. Тялото му е като живо гюле.

Сеизмо

Той е един стресиран, почти нервен Миксел. Когато Сеизмо е неспокоен, той може да тропне, а това обикновено води до сериозни проблеми. Той има огромни крака, с които предизвиква земетресения, разтърсващи земните пластове.

Крадер

Крадер е силен, има буйна кръв и не понася празните приказки. Тези качества го доближававт до образа на идеалния лидер на племето Крагстери. Неговите саблени въртящи се ръце могат да пробият път през всяка скала или да изкопаят дълбоки ями.

Вулк

Силният. Видът му може и да не е много лъскав, но има златно сърце. Нажежените му ръце могат да прокопаят тунел за спасително бягство, или да нагреят земята под краката на врага до толкова, че да се откаже да пристъпи напред.

Зорч

Напереният шегаджия, който е достатъчно бърз, за да се измъкне от всяка ситуация. Реактивните струи на гърба му изстрелват тантурестото му тяло с изненадваща скорост.

Флейн

Флейн е интелектуалецът. Винаги чертае стратегии, подхожда към всяка ситуация с предпазливост и се старае винаги да остава хладнокръвен и с бистър ум. Когато, обаче, мисли твърде усилено, главата му се подпалва!

Микселите

Микселите са комични, палави създания, които живеят на племена от по три, в свят, където комбинирането е основният смисъл. Членовете на едно племе могат да се комбинират помежду си, за да бъде създаден по-голям и сложен Миксел, или могат да се комбинират с други племена, за да придобият способности, характерни за другото племе.

ГЕРОИ